Camar Dapper
Senior Consulent Zorg
Wat vind je leuk aan het werken bij gemeente Goeree-Overflakkee?
Ik ben sociaal ingesteld, en doe graag werk dat ertoe doet. Voorheen werkte ik in de internationale non-profit sector en zette me in voor kwetsbare doelgroepen verder van huis. Nu kan ik samen met een leuk team van collega’s in mijn eigen woonomgeving een verschil maken. Daarbij kan ik zelfstandig werken, mijn eigen tijd indelen, en op de fiets naar mijn werk. Hierdoor is in mijn rol een goede werk-privé balans mogelijk.
Wat doe je precies binnen de gemeente?
Wmo staat voor ‘Wet maatschappelijke ondersteuning’. Een Wmo-consulent krijgt te maken met inwoners die hulp nodig hebben bij het zelfstandig leven of participeren in de maatschappij. Bijvoorbeeld doordat ze kampen met lichamelijke beperkingen of mentale problemen. Als Wmo-consulent ga je na ontvangst van een melding bij de inwoner op bezoek om de situatie in kaart te brengen.
Tijdens het keukentafelgesprek bespreek je samen mogelijke oplossingen voor de ervaren beperkingen. De ene keer volgt hieruit een aanvraag voor een rolstoel, de ander keer voor dagbesteding of individuele begeleiding. Soms is de conclusie dat iemand wel gebaat is bij een vorm van ondersteuning, maar niet vanuit de Wmo. Dan kan ik bijvoorbeeld doorverwijzen naar de zorgverzekering, Schuldhulpmaatje, of welzijnsorganisatie Stichting Zijn.
Wat maakt het werk afwisselend?
Geen mens en geen situatie is exact hetzelfde. Iedereen heeft een eigen, vaak bijzonder levensverhaal. Als Wmo-consulent ga ik op bezoek bij inwoners van verschillende leeftijden, overtuigingen en achtergronden. Ik vind dat een verrijking. Daarnaast doe ik veel kennis op over wet- en regelgeving binnen het sociaal domein en werk ik zij aan zij met collega’s van team Jeugd en Gezin, Schuldhulpverlening en Passend Werk en Inkomen.
Waarom zou je het werken bij gemeente Goeree-Overflakkee aanbevelen?
Omdat het een laagdrempelige organisatie is. Met veel oog voor elkaar!