Collegewerkbezoek aan Hotel Restaurant Lely en MELS
Nog maar ruim een jaar geleden opende MELS Bar&Kitchen in Oude-Tonge de deuren. En ook bij het naastgelegen Hotel Restaurant Lely is de afgelopen jaren veel verbouwd en vernieuwd. Alle reden voor het college van burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee om op dinsdag 25 maart op werkbezoek te gaan bij de onderneming van Jeroen en Melody Jongerling.
Gastvrij worden de bestuurders ontvangen in het restaurantgedeelte van de Lely. Eigenaresse Melody neemt de aanwezigen met enthousiasme mee in de snelle ontwikkeling van de onderneming. “Mijn ouders begonnen in 1992 met ‘Pension Lely met kano- en fietsverhuur’. Toen we in 2018 mede-eigenaar werden was net het nieuwe restaurant in ons nieuwe pand geopend. Het hotel was nog wel gedateerd en daar moest iets aan gebeuren.”
En dat is gebeurd. Zo werden er hotelkamers gerealiseerd op de eerste verdieping van het restaurant. En ook het oude pension
kreeg een ingrijpende opknapbeurt. MELS is het laatste wapenfeit: een nieuw hip horecaconcept met cocktails, sushi en andere lekkernijen. “We proberen altijd creatief te blijven en te zoeken naar wat de bewoners van Goeree-Overflakkee nu precies missen. Daar is MELS uit voortgekomen.”
Tijdens het werkbezoek is het gezellig druk in de Lely. Een winterdip qua bezoekers kennen de eigenaren eigenlijk niet meer. “Er komt van alles en nog wat bij ons over de vloer. Doordeweeks zien we veel zakelijke gasten. En bijvoorbeeld de sportvisserij heeft ons ook ontdekt. In het weekend zijn het veel gasten uit de omgeving en natuurlijk wielrenners en motorclubs. In de zomer zien we mensen die de drukte van de Kop van het eiland willen ontvluchten en juist komen om de oostkant te ontdekken.”
Na jaren van vernieuwen en verbouwen willen de horecaondernemers zich nu vooral richten op het ‘finetunen’ van beide bedrijven aan de Kaai in Oude-Tonge. Al zijn er nog genoeg ideeën. Zo staat vernieuwing van het terras nog op de planning. Maar dat kan pas als de werkzaamheden op het plein zijn afgerond.
In de anderhalf uur van het bezoek komen vele onderwerpen op tafel, van duurzaamheid tot uitdagingen en bedreigingen op ondernemersgebied. Van het contact met de gemeente tot het aantrekken van personeel en het toeristisch meer op de kaart zetten van Oude-Tonge en Oostflakkee
Met een alcoholvrije cocktail, gyoza’s en bao buns met gamba wordt bij MELS het werkbezoek afgesloten.
