Vastgesteld bestemmingsplan 'Nieuwe Engeltjeskreek, Stad aan ’t Haringvliet'
Burgemeester en wethouders maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee in de vergadering van 14 november 2024 het bestemmingsplan 'Nieuwe Engeltjeskreek, Stad aan 't Haringvliet' gewijzigd heeft vastgesteld.
In het kort zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd in het voorliggende bestemmingsplan:
- Er is een beeldkwaliteitsplan opgesteld dat meer helderheid geeft over hoe het plan eruit moet
komen te zien. Het beeldkwaliteitsplan is toegevoegd als bijlage 10 bij dit raadsvoorstel. - Het akoestisch onderzoek is afgestemd op het verkeerskundig onderzoek én de gemeentelijke
plannen voor de herinrichting van de Vrouwtjesweg. Daarnaast is het akoestische onderzoek
aangevuld met metingen van geluidsbelasting op bestaande gevels. Het aangepaste akoestisch
onderzoek is toegevoegd als bijlage 14 bij dit raadsvoorstel. - Het stikstofdepositieonderzoek is afgestemd op het verkeerskundig onderzoek. Het aangepaste
onderzoek is toegevoegd als bijlage 11 bij dit raadsvoorstel. - Voor het plan is een locatiespecifiek spuitzone onderzoek uitgevoerd. De resultaten van het
onderzoek zijn verwerkt in hoofdstuk 4.5 Bedrijven- en milieuzonering in de toelichting van het
bestemmingsplan. De rapportage van het onderzoek is toegevoegd als bijlage 7 bij dit
raadsvoorstel. - De twee-onder-een-kap woningen in de zuidoosthoek van het plangebied zijn opgeschoven in
westelijke richting. De verbeelding is hierop aangepast. - De verhardingsbalans in hoofdstuk 4.2. Watertoets van de toelichting is aangepast.
- Het plan is gewijzigd. Watergang W13480 wordt gedempt. Hiervoor wordt een greppel in de
plaats gegraven, zodat hemelwater van de Vrouwtjesweg op een goede wijze kan blijven
worden afgevoerd.
Plangebied
Het plangebied is gelegen langs de Vrouwtjesweg te Stad aan ‘t Haringvliet en is kadastraal bekend
als Stad aan ‘t Haringvliet, Sectie B, nummer: 180 (gedeeltelijk). Het plan is om een kwalitatief hoogwaardige en duurzame woonwijk te realiseren met een maatschappelijke meerwaarde. Het plan voorziet in een gedifferentieerd woningbouwprogramma met in totaal 120 woningen. De nieuwe woonwijk zal bekend zijn onder de naam ‘Nieuwe Engeltjeskreek’. De gewenste ontwikkeling is niet passend binnen het geldende bestemmingsplan “Buitengebied’. Het bestemmingsplan 'Nieuwe Engeltjeskreek, Stad aan ’t Haringvliet' biedt het planologisch juridische kader om deze ontwikkeling mogelijk te maken.
IMRO-codering: NL.IMRO.1924.HRVnwengeltjeskrk—BP30
Referentienummer: Z-21-138281
Inzage
U kunt het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende documenten inzien vanaf 27 november 2024 tot en met 7 januari 2025. Ze staan op omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart. In veel gevallen kunnen we u de stukken ook per mail toesturen. Mocht u dat willen, neemt u dan contact met ons op. Wilt u de stukken liever in het gemeentehuis bekijken? Dat kan ook. Neemt u vooraf contact op met het team Omgeving via telefoonnummer 14 0187. We werken namelijk volledig op afspraak. Het gemeentehuis is op maandag en vrijdag geopend van 8.00 tot 12.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur, op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 9.00 tot 11.00 uur. Het adres is Koningin Julianaweg 45 in Middelharnis.
Beroepstermijn
Bent u het niet eens met het bestemmingsplan Nieuwe Engeltjeskreek, Stad aan 't Haringvliet'? Dan kunt u hiertegen beroep instellen. U doet dit door een brief (een beroepschrift) te sturen aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U moet de brief dateren en ondertekenen.
U kunt alleen beroep instellen:
- als u belanghebbende bent bij het bestemmingsplan, of
- als u geen belanghebbende bent maar:
- wel op het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebt ingediend, of
- als u geen zienswijze hebt ingediend op het ontwerpbestemmingsplan maar kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest dit (tijdig) te doen; of
- als u beroep wilt instellen tegen wijzigingen die de raad pas bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp heeft aangebracht.
Het beroepschrift kan alleen worden ingediend in de periode dat het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt.
Inwerkingtreding
Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst deze inwerkingtreding niet. Als er spoedeisende redenen zijn waarom het bestemmingsplan volgens u nog niet in werking mag treden, kunt u als u belanghebbende bent èn tijdig beroep heeft ingesteld, een voorlopige voorziening aanvragen. Een verzoek om een voorlopige voorziening richt u aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Als een dergelijk verzoek wordt ingediend binnen de beroepstermijn, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met S. Bekker van het team Omgeving, via algemeen telefoonnummer 14 0187.